(Twitter Alexia Putellas)
(Twitter Alexia Putellas)

Alexia Putellas: primera jugadora catalana que guanya una pilota d’or

La jugadora del Barça s’ha convertit en la segona esportista estatal de la història, després de Luis Suárez, que el va guanyar l’any 1960

Anthonny Carrillo i Darius Anghel

El passat dilluns 29 de novembre, la revista France Football va donar els premis individuals que reconeixen als jugadors i jugadores de les cinc grans lligues com el premi a millor jugador i jugador o el millor porter.

Al premi de millor jugadora de l’any hi va haver 5 finalistes: Lieke Martens (F.C Barcelona, 40 punts), Vivianne Miedema (Arsenal, 46 punts), Samanta Kerr (Chelsea, 46 punts), Jennifer Hermoso (F.C Barcelona, 84 punts) i, la guanyadora, Alexia Putellas amb una diferència indiscutible, amb 186 punts.

Aquesta temporada Alexia Putellas ha estat una figura clau en aquest F.C. Barcelona, guanyant el 18è “triplet”. Ha marcat un total de 52 gols i assistències (G/A), 33 gols i 19 assistències. També aquest any va aconseguir el premi a millor jugadora de la UEFA.

En el seu discurs al recollir el premi va mencionar que: “És molt especial tenir a les meves companyes d’equip, encara que sigui un premi individual ho considero com un premi col·lectiu, ja que no ho hagués aconseguit sense elles”, també va tenir una part on s’ho dedicava al seu pare que va morir quan ella tenia 18 anys.

Aquesta temporada 2021/2022, Alexia Putellas ja suma 9 gols i 11 assistències en la Liga Iberdrola, i porta 4 gols en 4 partits de la Champions, anant pel camí indicat per a aconseguir la 2a pilota d’or en el seu “palmarès” individual.

Redactors Juniors

,
close