Meritxell Garcia: “Cadascú té una perspectiva diferent dels problemes i de la vida”

“Vull compartir molts més llibres com aquest i que els nens quan el llegeixin s’ho passin bé”, comenta l’autora

Fet per: Nicole Salazar, Huda Zabadani, Irene Vilar i Jamerlys Cruz

El dia 12 de novembre es va realitzar una entrevista a l’autora Meritxell Garcia després de la publicació del seu llibre “A les teves sabates”.

La presentació del llibre es va celebrar a la llibreria La Fatal. L’activitat va consistir en el fet que l’autora compartís temps amb els nens petits i va fer un taller amb les famílies per treballar l’empatia. Quan va finalitzar el taller vam poder conversar amb ella.

  • Què et va inspirar a l’hora d’escriure el llibre?

Aquesta imatge tan col·lectiva dels nens ficant-se a les sabates dels pares, és una imatge que fa que l’empatia sigui molt visual.

  • Quins sentiments vol despertar el llibre en els nens i nenes que el llegeixin?

El que pretén és que l’empatia arribi de manera natural, perquè l’empatia més enllà d’entendre les situacions d’una altra persona o sentir com se sent aquesta persona, quan riem o quan plorem, també vol sentir les seves necessitats.

  • S’ha d’aprendre a ser “empàtic/a”?

Doncs l’empatia és una habilitat innata. Tots som persones i tenim la necessitat de connexió, de connectar amb una altra persona. Podem estar en un espai segur on hi hagi una persona que ens escolti i sentir-nos entesos i poder entendre a algú altre.

  • Hi haurà més llibres basats en aquests sentiments i sensibilitats?

Espero que sí, d’empatia segur que sí i de molts més sentiments que són intel·ligència emocional.   

  • En què consistit el taller que es farà?

Consisteix a fer que els nens es posin les sabates dels pares, perquè cadascun té una perspectiva diferent dels problemes i de la vida, per això volia donar aquest missatge de què, de tant en tant experimentin en ficar-se en unes altres sabates. 

Redactor junior

close